Ελλάδα

Συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον ταπεινό ιερέα άγιο Νικόλαο Πλανά

Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό του αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου ιερουργούσε, στην οδό Βουλιαγμένης.

Το πρωί, της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ενώ συμμετείχαν και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Δαμασκηνός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορική και ταπεινή προσωπικότητα του Αγίου ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν παράδειγμα από τον βίο του.

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο και Ά γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων καθώς αυτές τις μέρες συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για σοβαρά ζητήματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να ακουμπήσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά στον ναό όπου λειτουργούσε

Γιώργος Δ. Φερδής

Στον απλό ιερέα και παλιά ενορία του ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Γιώργος Δ. Φερδής

Στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων τίμησαν δύο απόντες μητροπολίτες

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια

Γιώργος Δ. Φερδής

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Μεγάλο Μήνυμα εψηφισμένου μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου