Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό του αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου ιερουργούσε, στην οδό Βουλιαγμένης.

Το πρωί, της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ενώ συμμετείχαν και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Δαμασκηνός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορική και ταπεινή προσωπικότητα του Αγίου ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν παράδειγμα από τον βίο του.

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο και Ά γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, ο οποίος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων καθώς αυτές τις μέρες συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για σοβαρά ζητήματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να ακουμπήσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.