“Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν προσόντα και χαρίσματα. Στο δικό μας αμπέλι και πνευματικό εργοστάσιο, όμως, χρειάζεται η αφοσίωση, η υπομονή και η θυσία για να αποκαλύπτεται η Αλήθεια του Ευαγγελίου. Το μεγαλύτερο δώρο που σου κάνει ο Θεός δεν είναι ότι σε επέλεξε να γίνεις ένα απλό μέλος της Εκκλησίας, αλλά σε επέλεξε να γίνεις συνεργός του Αγίου Πνεύματος”.

Με αυτά τα λόγια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, κάλεσε “εις την χαράν του Κυρίου” τον διάκονο π. Ιγνάτιο Ανδρούτσο, στην εις πρεσβύτερον χειροτονία που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Μονής.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ιάκωβος πρόσθεσε πως “αυτό που ο κόσμος σήμερα θέλει να του προσφέρουμε είναι ο Χριστός. Τον Σωτήρα και λυτρωτή Ιησού Χριστό. Εσύ σε λίγο θα κρατάς το Σώμα του Κυρίου και αυτή η εμπειρία θα πρέπει να νοηματοδοτεί την ζωή σου. Έτσι ώστε το τέλος της επίγειας ζωής σου να είναι ο πρόλογος της επουρανίου Βασιλείας του Θεού”.

Συλλειτούργησαν μαζί με τον Επισκοπο Θαυμακού ο π. Ιγνάτιος Μόσχος και ο π. Μάξιμος Ματθαίος μαζί με τον ιεροδιάκονο της Αρχιεπισκοπής π. Νικόλαο Βλαβιανό. Προσήλθαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, οι συνεφημέριοι του π. Ιγνατίου στον Άγιο Λουκά Πατησίων και κληρικοί από άλλες ενορίες των Αθηνών.