Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:29

Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της εόρτασε η Ένωση Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη λαμπρότητα και με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια, η Ένωση Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς και γιόρτασε τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της.

Παρέστησαν οι εν ενεργεία Μητροπολίτες, απόφοιτοι της Σχολής, κ.κ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Βουρλής, ο καθηγητής της Σχολής κ. Φώτιος Σταματόπουλος κ.ά.

Στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με συλλειτουργούντα τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας. Στον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ο κ. Έφραίμ, ανέλυσε τα του βίου των εορταζόντων Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας και γεμάτος συγκίνιση, ευχαρίστησε την Ένωση που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί με συμμαθητές, φίλους και αδελφούς και τόνισε τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου.

Στο αναλόγιο η καλλικέλαδη χορωδία της Ένωσης, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Διονυσίου Ηλιόπουλου, συνετέλεσε στη δημιουργία κατανυκτικού κλίματος σε όλη τη διάρκεια της ακολουθίας.

Ακολούθησε η τέλεση του καθιερωμένου Μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκδημησάντων “εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων” αδελφών μας, του μακαριστού Δαμασκηνού, ιδρυτού της Σχολής, των Κορινθίων Αρχιερέων – Προέδρων της Σχολής Μιχαήλ, Προκοπίου και Παντελεήμονος, των Αρχιερέων αποφοίτων και καθηγητών της Σχολής Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Γότυνος Θεόφιλου, Παντελεήμονος Θήρας, Σεραφείμ Λαρίσης, Αντωνίου Σιατίστης, Πέτρου Χριστουπόλεως, των ιερέων και των λαϊκών. Μίλησε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος με την ίδια συγκίνιση αναφέρθηκε σε περιστατικά που ο ίδιος βίωσε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Σχολή.

Την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης ευλόγησαν οι δύο Μητροπολίτες. Στη συνέχεια διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπου ο Πρόεδρος κ. Αθ. Ψυχογιός, αφού ευχαρίστησε τους δύο Μητροπολίτες, τους ιερείς του ναού και όλους τους παριστάμενους, ανέλυσε τα πεπραγμένα της Ένωσης και ζήτησε από τους παρόντες να συμβάλουν ενεργά στην επιτέλεση των στόχων της.

Τον λόγο έλαβαν αρκετοί ομιλητές με εισηγήσεις, προτάσεις και χαιρετισμούς: ο Φώτιος Σταματόπουλος, από τους τελευταίους εναπομείναντες καθηγητές της Σχολής, ο κ. Αθαν. Βουρλής, ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Πισιμίσης κ. ά.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε πλουσιοπάροχο γεύμα, που με πολλή αγάπη πρόσφερε ο φιλόξενος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προς τον οποίο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και τις ολόθερμες ευχές τους για μακροημέρευση και ευόδωση του δύσκολου έργου του για το καλό του Πειραϊκού λαού και της Ελλαδικής Εκκλησίας γενικότερα.

Τέλος, μεγάλες ευχαριστίες και ευχές για μακροημέρευση απευθύνει και προς τον φιλάγιο και φιλόκαλο πρωτοπρεσβύτερο του Ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο, Αντιπρόεδρο της Ένωσης, και την σεμνή πρεσβυτέρα του, για τις άοκνες και συγκινητικές προσπάθειές τους ώστε να λειτουργήσουν όλα ομαλά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ