Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:43

Σε συγκινητικό κλίμα η Ηλιούπολη λιτάνευσε την Παναγία Οστρομπράμσκα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Οστρομπράμσκας, στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Το γεγονός του τραγικού δυστυχήματος του μοιραίου ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή στα τρία μέλη του πληρώματος του Πολεμικού Ναυτικού, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και η ενορία της Αγίας Μαρίνας, πάντα ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ εψάλλη ο Εθνικός ύμνος υπό τις ιαχές: “Αθάνατοι”, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού. Στον θείο λόγο που κήρυξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου, αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας. “Μεγάλη η πίστη σου γυναίκα”, τόνισε χαρακτηριστικά για να καταδείξει πως “η δύναμη της να σταθεί μπροστά στο Χριστό, προερχόταν από τη βαθιά της πίστη. Δε λύγισε μπροστά στις προκλήσεις που της εξαπέλυσε, αντίθετα είχε το σθένος να τις αντικρούσει. Μακάρι και στις μέρες μας να υπήρχαν άνθρωποι που θα στέκονταν μπροστά στους ισχυρούς του κόσμου και θα τους ομολογούσαν όσα πιστεύουν”.

Κατέληξε λέγοντας πως “το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η πίστη μας. Αυτή κατανικάει το φόβο και μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές προκλήσεις”. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στον ναό και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στη Μοζαμβίκη, ενώ ευχήθηκε σε όλους “η Παναγία να φρουρεί τις ψυχές μας”.

Λίγο πριν την απόλυση έγινε πέριξ του Ναού, η λιτάνευση της εικόνα της Παναγίας της Οστρομπράμσκας.

Η εικόνα της Παναγίας της Οστρομπράμσκας ευρίσκεται στον Ναό της Αγίας Μαρίνης από τις 16/2/1997 και εορτάζεται η Σύναξή της κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ως ανάμνηση της καταθέσεως στο Ναό προερχόμενη από την Πολωνία. Η εορτή για την ενορία της Αγίας Μαρίνης, καθιερώθηκε υπό του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου κυρού Χριστοδούλου. Το πρωτότυπο της ιεράς εικόνας, βρίσκεται στην είσοδο της Αγίας Άννης, στην παλαιά πόλη της Βίλνας, πρωτεύουσας της Λιθουανίας και έχει την ονομασία “Φρουρός της Πύλης”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ