Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:31

Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου ο μητροπολίτης Αυστρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ναό του αγίου Γεωργίου Ζωγράφου τέλεσε νωρίτερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ο κ. Αρσένιος, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τέλεσε για συγγενικό του πρόσωπο, προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν οι ιερείς του ναού.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Παπαδόπουλος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον μητροπολίτη Αυστρίας και μίλησε για το έργο που επιτελεί στην μητρόπολή του, ευχόμενος να συνεχίσει το καρποφόρο αυτό έργο.

Αμέσως μετά, ο μητροπολίτης Αυστρίας αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή. “Συχνά προσευχόμαστε για να γίνει το θέλημά μας και όχι το θέλημα του Θεού”, τόνισε ο κ. Αρσένιος στον λόγο του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Αυστρίας, που συχνά τον ρωτάνε για την κρίση στην Ελλάδα, απαντά ότι η Ελλάδα κρατάει γιατί υπάρχει η αδελφοσύνη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και αυτό είναι που μας σώζει. Επίσης, η λέξη φιλότιμο που διαθέτουν οι Έλληνες δεν μεταφράζεται σε καμία άλλη γλώσσα.

“Με τον Χριστό έχουμε ελπίδα και φως”, είπε τέλος ο κ. Αρσένιος ο οποίος ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για τη φιλοξενία και ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα το έργο που γίνεται αυτό το διάστημα στον ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ