Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:33

Στη Θεολογική του ΑΠΘ ο μητροπολίτης Αυστρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με πρωτοβουλία του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Θεολογίας και στο πλαίσιο των μαθημάτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης προκειμένου να μιλήσει στους Μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Θέμα της ομιλίας του ήταν «Η Ορθόδοξη μαρτυρία στην κεντρική Ευρώπη στον 21ο αιώνα». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορία της Μητρόπολης Αυστρίας και στη συνέχεια μίλησε για τα προβλήματα τα οποία ως ποιμένας αντιμετωπίζει στην Μητροπολιτική του περιφέρεια, η οποία εκτείνεται έως και την Ουγγαρία.

Μίλησε ιδιαίτερα για το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εμπνέει την Επισκοπική Διακονία στην καρδιά της Ευρώπης, για τα πνευματικά ενδιαφέροντα του Αυστριακού και του Ουγγρικού λαού, τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία που είναι υπό τη δική του ευθύνη, καθώς επίσης και για την συνεργασία του με τους Επισκόπους άλλων ορθοδόξων λαών.

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα, τόνισε ο άγιος Αυστρίας, είναι να διαδοθεί με ορθόδοξο τρόπο το μήνυμα του Χριστού σε μια περιοχή που όλο και περισσότερο εκκοσμικεύεται και απομακρύνεται από τις παραδόσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται Ιεραποστολικό φρόνημα, θεολογική κατάρτιση και πνευματική εμπειρία.

Βασικό μέλημα, κατέληξε, είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου να διδάσκεται σωστά, με σημείο αναφοράς πάντοτε την εν Χριστώ σωτηρία του ανθρώπου και την προετοιμασία για την βασιλεία του Θεού.

Την ενδιαφέρουσα εισήγησή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, που ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απάντηση εκ μέρους του σε συγκεκριμένα ερωτήματα παρακολούθησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής, καθηγητές και των δύο Τμημάτων και πλήθος Μεταπτυχιακών Φοιτητών.

ΠΗΓΗ: katallagi.web.auth.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ