Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 0:37

Νέος διάκονος, με παιδικό όνειρο την ιεροσύνη, στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την εις διάκονον χειροτονία ενός νέου με ιδιαίτερο ζήλο ανδρός τέλεσε χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Αθανάσιος Τσίγκος, τον οποίο δέκα χρόνια πριν ο ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης είχε χειροθετήσει αναγνώστη, έλαβε χθες τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης.

Ο νεοχειροτονούμενος πατήρ Αθανάσιος, στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, χαρακτήρισε την ημέρα της χειροτονίας του ως την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του καθώς εκπληρώνονται, όπως είπε, οι παιδικοί του πόθοι.

Αναφερόμενος στο έργο που τον περιμένει ως διάκονος, υπογράμμισε ότι “πρέπει να είμαι καλός οικονόμος της χάρης του Θεού”.
Ακόμη, ζήτησε τις προσευχές των παρισταμένων για να είναι καρποφόρα η διακονία του.

Ο πατήρ Αθανάσιος δεν παρέλειψε στον λόγο του να ευχαριστήσει τον πνευματικό του πατέρα, τη σύζυγό του για τη συμπαράσταση καθώς και όλη την οικογένειά του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή ενώ του εξέφρασε και τον θαυμασμό του για το πολυσχιδές έργο του.

Στη δική του ομιλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αφού εξήγησε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας για τα τάλαντα, τη συσχέτισε με το έργο της ιεροσύνης.

Ο κ. Άνθιμος προέτρεψε τον νεοχειροτονούμενο “να καλλιεργήσει την αγάπη του προς το ποίμνιο και να φανείς αντάξιος της κλήσεως που σου έδωσε ο Θεός”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης / Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ