Κόσμος

Κορωνείας: «Υπάρχουν ταλαντούχοι που, αντί να ακτινοβολούν, μολύνουν»

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, αντί της προγραμματισμένης πατριαρχικής χοροστασίας, στον Ι. Ναό Αγ. Φωτεινής της ορθοδόξου ενορίας Σμύρνης, ευδόκησε ο Παναγιώτατος να δώσει την ευλογία στον ευρισκόμενο στη Σμύρνη για τους εορτασμούς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα να χοροστατήσει αντ’ Αυτού.

Τη Θ. Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου στο Ι. Βήμα, ετέλεσε ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, ενώ ο ιερατικός προϊστάμενος της Ορθοδόξου κοινότητος – ενορίας Σμύρνης Αρχιμ. Κύριλλος Συκής εφρόντιζε τα της όλης τάξεως.

Σημειωτέον ότι ο π. Κύριλλος κατόρθωσε να συγκεντρώσει και να οργανώσει όλους τους εν Σμύρνη Ορθοδόξους και να δημιουργήσει μια ζωντανή και δραστήρια ενορία.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά τη Θ. Λειτουργία, το Σύμβολο της πίστεως απαγγέλθηκε εκτός των Ελληνικών, στα Τουρκικά, τα Ρωσικά και τα Γεωργιανά.

Μετά το Ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Κορωνείας ομίλησε δι’ ολίγων επί της παραβολής των ταλάντων, που αναγνώσθηκε σήμερα, τονίζοντας ότι χάνουμε ό,τι δεν αξιοποιούμε και τελικώς σημασία δεν έχει πόσα τάλαντα έλαβε κάποιος, αλλά πώς τα αξιοποίησε. Υπάρχουν, είπε, ταλαντούχοι, που αντί να γίνονται κέντρα ακτινοβολίας, όπως θα έπρεπε, γίνονται εστίες μολύνσεως. Αυτοί είναι οι μεγάλοι δοσίλογοι της ανθρωπότητας. Κατέληξε με το του Χρυσοστόμου «Μηδείς λεγέτω ότι εν τάλαντον έχω και ουδέν δύναμαι ποιήσαι. Δύνασαι και δι ενός ευδοκιμήσαι».

Τέλος, ο Παναγιώτατος επισφράγισε τη λατρευτική Σύναξη με τον μεστό και αισθαντικό, όπως πάντα, λόγο του και ετέλεσε τρισάγιο για όλους τους εν Σμύρνη τελειωθέντας, κληρικούς και λαϊκούς. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του ναού.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Υποδοχή εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν στην Αποστολική Διακονία

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή Ι. Εικόνος Παναγίας του Τιχβίν στην Αγία Βαρβάρα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Απάντηση Μητροπολίτη Χίου σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνοι τους, για να πιάσουν τον Σταυρό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κορωνείας: «Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος»