Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 0:35

Οι Σπέτσες τίμησαν τη μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος νήσος των Σπετσών, την ετήσια μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου που μαρτύρησαν το 1822.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, όταν και έγινε η υποδοχή τεμαχίου λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Εν συνεχεία με πομπή πορεύθηκαν στον περικαλλή Ιερό Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων όπου τελέσθηκε δέηση, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας Καλλινίκου και Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης Εφραίμ.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας και με την συμμετοχή των ως άνω Αρχιερέων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους γραφικούς δρόμους του νησιού, με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, ενώ λιτανεύτηκε η εφέστιος εικόνα της Παναγίας “Θεραπεύτριας”, την οποία έφεραν στους ώμους τους εθελοντές δασοπυροσβέστες των Σπετσών.

Την επιμέλεια και οργάνωση της πανηγύρεως, είχε ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Νανακούδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ