Ενοριακά

Η εορτή του Οσίου Ισιδώρου και το μνημόσυνο του Επισκόπου Τράλλεων στο Περιστέρι

Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στον προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Μπουρναζίου.

Σήμερα, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εφημερίου π. Ισιδώρου Στεφανάτου, του και εορτάζοντος την ονομαστική του εορτή, συμπαραστούμενος από αδελφούς συμπρεσβυτέρους από όμορες ενορίες.

Προ της απόλυσης τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου καθώς συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την, εις Κύριον, εκδημία του.

Στην σημερινή ακολουθία έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και Αναστάσιος Δρακόπουλος, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως, στο εκκλησίασμα υπήρχε μεγάλος αριθμός μαθητών από το γειτονικό σχολείο, που προσήλθαν συνοδεία των καθηγητών τους να εκκλησιαστούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιερέα.

Από πλευράς του ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ιερείς για τις ευχές και που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ κατά το τέλος αυτής μοίρασε το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος και το «εις έτη πολλά».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

H λιτανεία στον Άγιο Γεώργιο Κηπούπολης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στο Περιστέρι

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εορτάζει ο ναός της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στο Περιστέρι

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στην πόλη του Περιστερίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πτολεμαϊδος: «Να τα βλέπουμε όλα με το μάτι του Σταυρού»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εσταυρωμένου στο Περιστέρι

Σπύρος Παπαγεωργίου