Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:21

Η εορτή του Οσίου Ισιδώρου και το μνημόσυνο του Επισκόπου Τράλλεων στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στον προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Μπουρναζίου.

Σήμερα, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εφημερίου π. Ισιδώρου Στεφανάτου, του και εορτάζοντος την ονομαστική του εορτή, συμπαραστούμενος από αδελφούς συμπρεσβυτέρους από όμορες ενορίες.

Προ της απόλυσης τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου καθώς συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την, εις Κύριον, εκδημία του.

Στην σημερινή ακολουθία έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και Αναστάσιος Δρακόπουλος, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως, στο εκκλησίασμα υπήρχε μεγάλος αριθμός μαθητών από το γειτονικό σχολείο, που προσήλθαν συνοδεία των καθηγητών τους να εκκλησιαστούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιερέα.

Από πλευράς του ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ιερείς για τις ευχές και που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ κατά το τέλος αυτής μοίρασε το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος και το «εις έτη πολλά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ