Ελλάδα

Εκδήλωση για τις ιερατικές οικογένειες και τους κατηχητές της μητρόπολης Λαγκαδά

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη αγάπη και χαμόγελα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 2ας Φεβρουαρίου 2016, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου με τις οικογένειες των Ιερέων καθώς επίσης και με τους Κατηχητές αλλά και τα Στελέχη του Γραφείου Νεότητος της καθ’ημάς Μητροπόλεως, εις την πολυμορφική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας».

Στην αρχή της εκδήλωσης, ακούσθηκαν επίκαιροι Βυζαντινοί Ύμνοι και Τροπάρια της εορτής της Υπαπαντής, που τιμάται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία, από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος», υπό την άριστη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιου Φερεντίνου, καθώς και επίκαιρα τραγούδια που ομιλούν για την οικογένεια από τις κυρίες του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής των κατά τόπων ενοριών της Μητροπόλεως.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού συνεχάρη όλους όσους εκοπίασαν διά την άριστη διοργάνωση της αποψινής βραδιάς, αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και στο σπουδαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η οικογένεια και ειδικότερα η μητέρα στη σωστή ανατροφή των παιδιών.

Η οικογένεια είναι μία κατ’ οίκον Εκκλησία, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης και μέσα σ’ αυτήν θα πρέπει να κρατηθούν οι παραδόσεις και η πίστη μας, χωρίς να αλλοτριωθούν οι χαρακτήρες και να παρασυρθούν από το πνεύμα της συσχηματοποιήσεως που δυστυχώς κυριεύονται από εξωτερικούς παράγοντες αρνητισμού.

Η μητέρα καλείται σήμερα να διαδραματίσει τον πιο σπουδαίο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των νέων, διότι στα χέρια της βρίσκεται η τύχη των παιδιών μας, υπογράμμισε με έμφαση σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει ότι, όλοι είμαστε παιδιά του Κυρίου και της Παναγίας και όλοι ανήκουμε στην μεγάλη Αγία Οικογένεια, που είναι η Εκκλησία.

Καταλήγοντας, προέτρεψε όλες τις μητέρες να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στην εκκλησία και να προσεύχονται συνεχώς, καθώς και να διδάσκουν μέσα στα σπιτικά τους τις καλές παραδόσεις και ήθη της πατρίδος, μεταφέροντας ταυτόχρονα προς αυτά το καλό παράδειγμα, που είναι το Χριστομίμητο παράδειγμα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών: Η ζωντανή ιστορία της Αθήνας που αντιστέκεται στην παρακμή

Γραφείο Ρεπορτάζ

Επίσκοπος Τολιάρας: «Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή, είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή»

Λαγκαδά: «Ο λαός θα έπρεπε να ερωτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κοπή βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Γραφείο Ρεπορτάζ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σε Σύνοδο και Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής