Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στον φερώνυμο και περικαλλή ιερό ναό του Πειραιά, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Νήφωνα Καπογιάννη και ιερείς από τις όμορες ενορίες.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, πολύ γλαφυρά, αναφέρθηκε στο γεγονός της Υπαπαντής λέγοντας ότι “αυτό το βρέφος -ο Χριστός- που προσφέρεται τεσσαρακονθήμερο στον ναό, παίρνει την αναβολή των τριάντα ετών και στη συνέχεια με το δικό Του αίμα θα προσφέρει την καταλλαγή ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο, θα σώσει την ελευθερία του ανθρώπου και θα υπογράψει με το αίμα Του, τη νέα συμφωνία του Θεού με τον άνθρωπο για την λύτρωση του ανθρωπίνου γένους”.

Ο κ. Σεραφείμ συνέχισε λέγοντας πως “εμείς ως μέλη του Σώματός Του, δεν αρκεί να συσταυρωθούμε, να συμπροσευχόμαστε και να συγκοινωνούμε. Αλλά να συμπληρώνουμε τα υστερήματα της θλίψεως του Χριστού στα δικά μας σώματα και ψυχές. Να σταυρώσουμε τα πάθη μας και τις ηδονές μας βιώνοντας το μαρτύριο της συνειδήσεως”.

Έκλεισε με το μήνυμα της σημερινής εορτής, τονίζοντας ότι “ο Χριστός, μέσα από αυτή την εορτή, προσφέρεται ως “θυσίαν αινέσως” και μας καλεί να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με Εκείνον για να βιώσουμε την Ανάσταση και τη συμπόρευση στην απέραντη αιωνιότητα. Εύχομαι η Υπαπαντή του Κυρίου να εμπνεύσει όλους εμάς, ώστε να ξεσηκωθούμε όχι μόνο όταν θίγονται τα ατομικά μας συμφέροντα και οι ανάγκες και να μην παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά στο γκρέμισμα των ηθικών αξιών. Να καταλάβουμε ότι η ζωή μας πρέπει να είναι σταυρωμένη και αγωνιστική πορεία, “αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγὸν και τελειωτὴν Ιησούν”.

 

Ετικέτες: