Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:05

Τον πολιούχο του άγιο Αναστάσιο τιμά το Ναύπλιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο. Ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του, στις 1 Φεβρουαρίου του 1655. Την ίδια ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14 Νοεμβρίου 1935.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου και των Αρχιερέων Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Αργολίδας Νεκταρίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Ανήμερα της εορτής έγινε η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των αρχιερέων Θηβών Γεωργίου, Αργολίδος Νεκταρίου και του επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου. Την εικόνα συνόδευε άγημα του ΚΕΜΧ και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Γκιόλας, Γ. Μανιάτης και Γ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης Β. Σιδέρης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ. Γραμματικόπουλος κα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ