Κήρυγμα αγάπης σήμερα από τον Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολωνού. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προεξήρχε της σημερινής Θείας Λειτουργίας και μίλησε για το μήνυμα της αγάπης που στέλνει ο σήμερα εορταζόμενος Άγιος.

Στον θείο λόγο του, ο κ. Κλήμης, αναφέρθηκε στη ζωή, το μαρτύριο και τα θαύματα του Αγίου Τρύφωνα λέγοντας πως “ο Άγιος Τρύφωνας ήταν ένας απλός βοσκός που όμως αγάπησε πολύ τον Χριστό αλλά και την εικόνα του Χριστού, τον άνθρωπο. Και όλη του η ζωή, ήταν εφαρμογή της θεϊκής εντολής “αγαπάτε αλλήλους”.

Αναφερόμενος στην εντολή της αγάπης είπε πως “ο Κύριος μας έδωσε την ίδια εντολή που έδωσε και στον Άγιο Τρύφωνα. “Ταύτα εντέλλομαι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους”. Δεν είναι αδυναμία να αγαπάς. Είναι προτέρημα και δύναμη. Η αγάπη “ου ζητεί τα εαυτής”. Όποιος αγαπά, μοιάζει με τον Θεό που μας αγαπά και μας συγχωρεί. Όποιος μισεί και δεν συγχωρεί, μοιάζει με τον Διάβολο”.

Έκλεισε λέγοντας πως “η πορεία της αγάπης δεν είναι εύκολη. Είναι σταυρώσιμη η πορεία και ανηφορικό το μονοπάτι. Αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση”.

Αν και εργάσιμη η σημερινή ημέρα, ο ναός κατακλύστηκε από πιστούς και ιδιαιτέρως από πολλά νέα παιδιά, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Επίσκοπο Μεθώνης ο οποίος είπε πως “η παρουσία τους μας αναζοπυρώνει τη φλόγα ότι δεν χάθηκαν όλα. Υπάρχει ακόμα ελπίδα”.

Στο ναό εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος, προσφορά ευλαβούς ενορίτη. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας.

Ετικέτες: