Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 15:55

Λαγκαδά Ιωάννης: “Η σωτηρία είναι το μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η Σωτηρία είναι το μεγάλο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, αρκεί ο ίδιος ο άνθρωπος να έχει μέσα του τον πόθο της συναντήσεως και της γνωριμίας με τον Ιησού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομιλώντας προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της οποίας προεξήρχε το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016, ημέρα μνήμης και τιμής από την Αγία μας Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου.

Ενώ συνέχισε αναλύοντας εκτενώς τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή επισημαίνοντας ότι η Σωτηρία είναι το γεγονός της Αγάπης του Θεού, που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια που οικοδομεί η ανθρώπινη μικρότητα και η αδυναμία και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και σε αυτούς που εμείς θεωρούμε ξοφλημένους αλλά και σε αυτούς που είτε είναι, είτε ζουν στην αδικία, στην αμαρτία και στην παρανομία του Θείου Θελήματος,

Σήμερα, ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ζούμε σε μία εποχή που όλα τα γεγονότα και παγκόσμια αλλά και στην πατρίδα μας, διαγράφονται με έναν περίεργο τρόπο. Αλλά εμείς θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι, όταν μέσα στην καρδιά του ανθρώπου ανάψει η επιθυμία και ο πόθος «ἰδεῖν τὸν ᾿Ιησοῦν τίς ἐστι», τα πάντα θα αλλάξουν.

Ο Θεός έχει μία δικιά Του γλώσσα και έναν δικό Του τρόπο που μπορεί να ομιλεί αληθινά, σε αυτούς που τον αναζητούν αληθινά, και παρόλο που μπορεί να είναι οι μεγαλύτεροι αμαρτωλοί και οι πιο άδικοι άνθρωποι του κόσμου, μετά τη συνάντηση με τον Ιησού μεταβάλλονται και αλλάζουν, διότι η συνάντηση αυτή με τον Χριστό είναι εκείνη που συντρίβει το οικοδόμημα της αμαρτίας και της αδικίας, και διαλύει το όποιο κατεστημένο έχει εγκαθιδρύσει μέσα στη συνείδηση της ζωής του ανθρώπου. Αυτό το κατεστημένο της αμαρτίας και την εμπερίστατο κατάσταση των παθών και των ποικίλων προβλημάτων καταργεί ο Κύριος. Γι’ αυτό και εμείς που είμαστε μαζί με τον Χριστό, ας μην είμαστε εύκολοι στην κρίση και στην κατάκριση και να μην καταδικάζουμε εύκολα και να απορρίπτουμε του αδελφούς μας.

Βρισκόμαστε στην αρχή μία νέας χρονιάς και ο Θεός μας δίδει συνεχώς ευκαιρίες μετάνοιας. Ο Ιησούς περνάει από δίπλα μας και παρόλο που μπορεί κάποιοι να μας αποδοκιμάσουν και να μας απογοητεύσουν, Εκείνος στέκεται κοντά μας και μας λέγει «σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι». Ας τρέξουμε χαρούμενοι να τον υποδεχθούμε και ας ανάψουμε τον λίχνο μέσα από την αγάπη μας και το μοίρασμα αυτών των αγαθών που μας χάρισε ο Θεός στους φτωχούς αδελφούς μας και ας αποκαταστήσουμε όλοι την αδικία που διαπράττουμε στα πρόσωπα των άλλων και ας ακολουθήσουμε τα βήματα Εκείνου που ήρθε ευεργετών και δεόμενος κοντά μας, έχοντας πάντα αναμμένο τον πόθο του «ἰδεῖν τὸν ᾿Ιησοῦν».

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο Αρχιπείσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, διότι σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την ενορία των Λαγυνών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προχείρησε έξι νέους αναγνώστες, οι οποίοι και θα διακονούν στο Ιερό Βήμα του ενοριακού Ναού των Λαγυνών, ενώ εν συνεχεία τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη.

Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης μετέβει εις την περιοχή του Κολχικού, όπου κατόπιν προσκλήσεως του τοπικού Παλαιστικού Συλλόγου, ετέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξη του Νέου Έτους και ευλόγησε την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Βασιλόπιτας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια του νέου ονόματος του Συλλόγου, ο οποίος θα φέρει και το όνομα του μεγάλου Ολυμπιονίκη της Πάλης «Παναγιώτη Ποικιλίδη».

Κατά την διάρκεια της τελετής παρέστησαν ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, η οικογένεια του αειμνήστου μεγάλου αθλητού της Βορείου Ελλάδος καθώς και πολλοί φίλοι του αθλήματος, ενώ μετά το πέρας του τελετουργικού όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μέρος από την προπόνηση των αθλητών του Συλλόγου, ευχόμενοι προς αυτούς δύναμη και επιτυχίες, για την αθλητική τους σταδιοδρομία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ