Με μια λιτή ευχαριστιακή σύναξη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Κλήμης, τίμησε την μνήμη του εφόρου του, Οσίου Κλήμεντος του εν τω  Σαγματίω Όρει ασκήσαντος, εορτάζοντας με αυτό τον ταπεινό τρόπο τα ονομαστήριά του.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη και την συμμετοχή του Β’ Γραμματέως της Συνόδου π. Γεωργίου Ρέμπελου και  των Πρωτοσυγκέλλων της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής π. Ιεροθέου Καλογερόπουλου και Μεγάρων & Σαλαμίνος π. Προκοπίου Γεωργίου. Συμπροσευχήθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη, Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος.

Πολύ σύντομα, ο π. Γεώργιος Ρέμπελος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Κλήμεντος, που σκέπει και φυλάσσει την ιστορική Μονή Σαγματά Θηβών.

Παρέστησαν πολλοί κληρικοί και λαϊκοί, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο Μεθώνης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ευχήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης. Ο κ. Κλήμης ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν μαζί του, για την μνήμη του Οσίου Κλήμεντος, και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αγίου.

Ετικέτες: