Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:57

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου, εκεί όπου από την Παρασκευή το απόγευμα φιλοξενείται απότμημα της τιμίας χειρός του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ τον πλαισίωναν ο Ηγούμενος της π. Ιερώνυμος και ο π. Καλλίνικος, οι οποίοι συνόδευσαν το λείψανο, καθώς επίσης και οι ιερείς του Ναού.

Στην ομιλία του ο Ηγούμενος της Μονής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής και συγκεκριμένα στον τυφλό, που λόγω της βαθιάς του πίστης προς τον Θεό ξαναβρήκε το φως του. “Έτσι και στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που ζούνε στα σκοτάδια. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να βγει από τα σκοτάδια της ψυχής του, βρίσκει τον τρόπο και απαγκιστρώνεται από τον τρόπο ζωής που μας επιτάσσουν κάποιοι.”

Το μήνυμα που έστειλε ήταν πως: “Η πνευματική ζωή είναι ένας αγώνας, ένα στάδιο που μεταβάλει τον άνθρωπο,από λύκο σε πρόβατο. Τον γεμίζει με αγάπη και τον κάνει να καταλάβει, πως δεν αποτελείται μόνο από σάρκα, αλλά και ψυχή η οποία θέλει και αυτή φροντίδα. Αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι πνευματικοί και να βλέπουμε τον κόσμο και με τα μάτια της ψυχής, θα πρέπει να αγωνιστούμε στην αγάπη και την πίστη μας στο Θεό και την υπομονή μας.”

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση στην ενορία, τον Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο αλλά και τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και προϊστάμενο του Ναού π. Γεράσιμο Καραμολέγκο.

Πλήθος πιστών της πόλεως του Περιστερίου προσήλθε στο Ναό, για να προσκυνήσει την δεξιά χείρα του Αγίου Χαραλάμπους. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν και θα αναχωρήσει το τίμιο σέβασμα με προορισμό τα Καλάβρυτα και την Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ