Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 15:32

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Νεκταρίου.

Η ημέρα της ενθρόνισης σηματοδοτεί και την εγκατάσταση του νέου μητροπολίτη στην έδρα του, όπως επίσης και την ουσιαστική και τυπική ανάληψη των καθηκόντων του.

Η τελετή ξεκίνησε στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι. Ο κ. Γεράσιμος έφτασε στο ναό συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικό Πατριάρχη, Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και άλλους Μητροπολίτες της Μεγαλονήσου. Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας ήταν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, που είναι πνευματικό τέκνο του μακαριστού Νεκταρίου.

Τον υποδέχτηκε σύσσωμο το ιερατείο της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου , οι οποίοι παρόλο το δριμύ ψύχος καλωσόρισαν τον νέο τους Ποιμενάρχη με τις επευφημίες “Άξιος”.

Παρέστη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Γ. Στεφανάκης και άλλοι τοπικοί φορείς.

Μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας καί Χερρονήσου Νεκτάριου.

Πηγή φωτογραφικού υλικού : Fonien.gr & Ανατολή Online

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ