Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:33

Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Χαραλάμπους στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σε ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης,  ιερός κλήρος και ευσεβής λαός του Περιστερίου, υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους και συγκεκριμένα την δεξιά χείρα του Αγίου, εκ του Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος και το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Μοζαμβίκης Χρυσόστομος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), o οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, απουσιάζοντα στο εξωτερίκο για την Σύναξη των Προκαθημένων .

Με τη συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και των πιστών, πορεύθηκαν στο εσωτερικό του Ναού, όπου εναπέθεσαν το ιερό σέβασμα σε ειδικό χώρο για προσκύνηση.

Εν συνεχεία τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου. Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρλυτων Αμβρόσιο, ο οποίος ευλόγησε την μεταφορά της δεξιάς χείρας του Αγίου στην πόλη του Περιστερίου και την ενορία της Αγίας Τριάδος, καθώς και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και την συνοδεία του, για την αποδοχή της πρόσκλησης. Τέλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο για την τιμή να χοροστατήσει στον αποψινό Εσπερινό. Αυτή την στιγμή τελείται ιερά αγρυπνία.

Το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνησιν των πιστών, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ