Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια, τελέσθηκε χθες βράδυ 21 προς 22 Ιανουαρίου, ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός του Ηγιασμένου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Υπαπαντής Πειραιώς.

Προεστός της ιεράς παννυχίδος, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, ο οποίος κατά την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. Συνιερούργησαν ο προϊστάμενος του ιερού Ναού, π. Ιωάννης Ρισάνος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς. Η αγρυπνία τελέστηκε κατά το αγιορείτικο τυπικό και αποδόθηκαν ηδύμολπες μοναστικές μελωδίες.

Ο κ. Ιωσήφ ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθησαν και τίμησαν τον άγνωστο αυτό Άγιο, πλην όμως προστάτη και πάτρονά του, που αγίασε στην πατρίδα του την Σητεία. Επίσης ο Μητροπολίτης Προικοννήσου αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου Πολύκαρπο Λιώση, μια φωτεινή και εξέχουσα προσωπικότητα του Πειραιά, που προσέφερε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο σε καιρούς χαλεπούς. Επίσης, διετέλεσε και εφημέριος του ιερού ναού της Υπαπαντής στον Πειραιά.

Ο εορτάζων Ιεράρχης δέχθηκε ευχές από τους πιστούς και μοίρασε παραδοσιακά γλυκά από την πατρίδα του την Κρήτη.

 

 

Ετικέτες: