Άλλος ένας κληρικός από την Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζει να ξενιτευτεί και να θέσει τις υπηρεσίες του στην διάθεση της ιεραποστολής και να προσφέρει στην ποιμαντική διακονία της διασποράς.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Μπιάζης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και εφημέριος του Ι. Ν. Φανερωμένης Ζακύνθου,  έλαβε την απόφαση να διακονήσει, με απόσπαση, στη μακρινή Νότια Αφρική και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημέρα Ζακύνθου”, ο π. Δανιήλ με την έγκριση του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου, τη συγκατάθεση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου θα υπηρετήσει από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας.

Ο π. Δανιήλ είναι λαμπρός κληρικός της Ζακύνθου, ο οποίος μέχρι τώρα έχει διακονήσει αθόρυβα και ταπεινά, ως Ηγούμενος της Μονής Σπηλαιωτίσσης Ορθονιών Ζακύνθου, εφημέριος του Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως (παλαιότερα) και Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου (μέχρι σήμερα), αλλά και υπεύθυνος επί θεμάτων Νεότητας και Αιρέσεων της Μητροπόλεως. Διακρίνεται για τη σεμνότητα και την ιεροπρέπειά του και ευχόμαστε να διαπρέψει στη νέα πολυεύθυνη αποστολή, την οποία αναλαμβάνει.

 

Ετικέτες: