Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:32

Κόρινθος: Ομιλία για την ποιμαντική στρατηγική της ενορίας από τον μητροπολίτη Καισαριανής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνεχίστηκαν οι επιμορφωτικές συναντήσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας με τον τίτλο «Εις οικοδομήν τού σώματος του Χριστού» και την Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2015, στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ποιμαντική στρατηγική της Ενορίας έναντι των ποικιλωνύμων Αιρέσεων και της πλάνης».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ με σαφήνεια και απλότητα, με την αμεσότητα του λόγου του και τα χαρακτηριστικά παραδείγματά του από την Αγία Γραφή καθώς και την πλούσια εμπειρία του κατέδειξε ότι οι Αιρέσεις απασχόλησαν την Εκκλησία του Χριστού από τα πρώτα χρόνια της φανερώσεώς Της επί της γης και δυστυχώς εξακολουθούν έως και σήμερα να διασπούν την ενότητα του Εκκλησιαστικού Σώματος με τις πολυποίκιλες εκφάνσεις των πλανών που ευρέως και εύκολα μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας κυκλοφορούν.

Σκοπός τους η νόθευση της Ορθόδοξης Αληθείας και η παραπλάνηση των Πιστών, γι’ αυτό επιβάλλεται η επαρκής γνώση γύρω από τα θέματα της Πίστεως. Συμβαίνει όμως, πολλοί από τους πιστούς μας να μην έχουν την δυνατότητα αυτή. Στην περίπτωση αυτή η υπό τον Τοπικό Επίσκοπο ενότητα και η εμπιστοσύνη στους Ιερείς της Ενορίας τους λειτουργεί με ασφάλεια στην προστασία τους από τους Αιρετικούς «προβατόσχημους λύκους».

Αμέσως μετά το πέρας της εισηγήσεως ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο κ. Δανιήλ για την εμπεριστατωμένη και μεστή νοημάτων ομιλία του, ανακαλώντας στην μνήμη του ευλογημένες στιγμές, από την κοινή Εκκλησιαστική τους διακονία, στην Αντιαιρετική προσπάθεια της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ακροατών και του ομιλητού τον οποίο έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την σκέψη ότι η Εκκλησία, δια της Ενορίας και του Επισκόπου, ως θεματοφύλακες των παραδόσεων, είναι ο μόνος αληθινός φορέας που καλεί τους ανθρώπους να βιώσουν τις αλήθειες της Πίστεώς μας, διασφαλίζοντάς τους από τις Αιρέσεις και την πλάνη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ