Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 21:51

Λιτανεία των λειψάνων της αγίας Κυράννας της Οσσαίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με επίκεντρο την πανέμορφη κωμόπολη της Όσσης, η οποία και ευρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Βερτίσκου, ξεκίνησαν το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Πλήθος πιστών και ευσεβών Χριστιανών προσήλθαν από πολλά σημεία της Μακεδονικής γης, για να λάβουν μέρος προσευχητικώς στην Ιερά Λιτάνευση των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων και της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας που πραγματοποιήθηκε περιμετρικά της κωμοπόλεως και εν συνεχεία στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν συμπροστατούντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμοθέος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμοθέος αναφέρθηκε στην εορτή της Θείας Επιφανείας και στην Τιμή του Ιωάννου του Προδρόμου, καθώς επίσης και στην Αγία Νεομάρτυρα Κυράννα την Οσσαία και γενικότερα στους Νεομάρτυρες, τονίζοντας την αξία του Μαρτυρίου τους καθώς και την σημασία του παραδείγματος της βιωτής τους, μέσα από την θερμή τους Πίστη προς τον Κύριο για όλους τους Χριστιανούς

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, 8 του μηνός Ιανουαρίου, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο θα τελεσθεί εις τον πανηγυρίζοντα περικαλλή και πάνσεπτο Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης, εις τον οποίο και φυλάσσονται και τα Ιερά της Λείψανα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ