Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 | 0:55

Κορωνείας Παντελεήμων: “Το πιθάρι της ψυχής δεν γεμίζει με χρήματα και κτήματα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως ηθική. Και αυτό διότι θέλουμε να καλύψουμε το κενό που έχουμε μέσα μας, με την απόκτηση υλικών αγαθών. Το φάρμακο όμως για την κρίση είναι η λιτότητα.” Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, έδωσε το στίγμα της σημερινής Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Ιωάννου, από τον Ι.Ναό Αγ. Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων.

Ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει ο Ιωάννης ο Βαπτιστής λέγοντας “η άλογη απόκτηση των υλικών αγαθών μας εμπλέκει στα γρανάζια της κρίσεως. Το πιθάρι της ψυχής δεν γεμίζει με χρήματα και κτήματα, αλλά με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, με την αγιότητα και την εμπιστοσύνη στον Θεό. Τότε οδηγούμαστε στην αυτάρκεια και αρκούμαστε στα λίγα και απαραίτητα.”

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας έκλεισε λέγοντας  πως “αν ακούσουμε το μήνυμα του Προδρόμου θα βγούμε από την κρίση, αν όχι θα οδηγηθούμε σε βαθύτερη.”

Στο Ναό θησαυρίζεται απότμημα ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο δώρησε στο ναό ευλαβής ενορίτισσα που φύλαξε και έφερε μαζί της από την Σμύρνη, μετά την εθνική τραγωδία. Κάθε χρόνο με την εορτή της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου, ανοίγει ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας, που διαρκεί μέχρι και την ημέρα εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Αντώνιος Πασσάλης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, καθώς και οι κυρίες της ενοριακής δράσεως είχαν φροντίσει για την ευταξία και οργάνωση της πρώτης εορτής για την ενορία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ