Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:00

Τα Θεοφάνια στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, αλλά και με την λαμπρότητα που απαιτεί η μεγάλη ημέρα των Θεοφανίων, τελέστηκε σήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Ακαδημίας Πλάτωνος, ιερουργούντος του προϊσταμένου και εφημέριου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Κατσαντωνοπούλου.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη και άπαντες παρακολουθούσαν τα τελούμενα εν πλήρη ησυχία και αρκετοί μετέλαβαν του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου μας. Στο τέλος αναγνώστηκαν οι ευχές του Μεγάλου Αγιασμού στο σολέα και εν συνεχεία μετά πομπής, εξήλθαν στην πλατεία έμπροσθεν του Ιερού Ναού όπου ακούστηκαν ο Απόστολος και το Ιερό Ευαγγέλιο και εψάλλη με συγκίνηση το όμορφο απολυτίκιο της ημέρας “Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε..”

Προ του ” Δι’ ευχών” ο π. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Θεοφανίας της Αγίας Τριάδος, υπενθυμίζοντας σ’ όλους την υποχρέωση μας να ομολογούμε την Χάρη του Αγίου Θεού την οποία πλουσιοπάροχα λαμβάνουμε, να διακηρύττουμε το έλεος Του και να μην κρύπτουμε την ευεργεσία Του, ευχόμενος τον φωτισμό τον διανοιών μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ