Βρεσθένης Θεόκλητος: “Αμαρτωλοί μεν, αλλά πιστοί σε εκείνα που παραλάβαμε”

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η ημέρα των Θεοφανείων στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Ναό για να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν τον Καθαγιασμό των υδάτων. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, που ήταν προσκεκλημένος του προϊσταμένου του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου. Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης τόνισε πως, η μεγαλύτερη κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας είναι η απαξίωση των ηθικών αξιών και των παραδόσεών μας. Όλων εκείνων που παρέδωσαν με πάθος σε εμάς οι πατέρες μας. “Τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, είναι πράγματι λυπηρά και δυσοίωνα. Η οικονομική κρίση κάποτε θα παρέλθει. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αλλάξουμε συμπεριφορά για να εξαλειφθεί και η ηθική σήψη”. “Όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί, οι προσωπικές και καθημερινές όμως αμαρτίες του καθενός δεν διώχνουν την χάρη του Θεού από τη ζωή μας. Όταν όμως νομοθετούνται πράξεις ενάντια στον Λόγο Του, τότε έρχεται η καταδίκη μας”.

Κλείνοντας, συνέστησε σε όλους: “Προσευχή και προσοχή”, συμπληρώνοντας πως: “όλα γύρω μας μεταβάλλονται, εμείς όμως οφείλουμε, όσοι απομείνουμε, να μείνουμε πιστοί στην ιστορία, τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μας, κόντρα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να τα αλλάξουν. Αμαρτωλοί μεν αλλά πιστοί σε εκείνα που παραλάβαμε”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα ο Καθαγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη ενώ κατά το έθιμο άφησαν περιστέρια να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV