Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:27

Μαντινείας Αλέξανδρος: “Να μείνουμε Έλληνες πατριώτες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εορταστικό το κλίμα στο Επισκοπείο στην Τρίπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο να δέχεται με χαρά όλους όσοι είχαν τη καλή διάθεση να τον επισκεφθούν για να ψάλλουν τα Κάλαντα, να εκφράσουν την αγάπη τους και να ευχηθούν για το νέο έτος.

Το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στο Επισκοπείο βρέθηκε μεταξύ άλλων η Φιλαρμονική του Στρατού. Μετά το άκουσμα των καλάντων ο Μητροπολίτης έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του για το νέο έτος.

Ξεκινώντας τις ευχές του, ο Μητροπολίτης αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους. Αφού τους ευχαρίστησε που παρευρέθηκαν στο Επισκοπείο, τους είπε: «Αφού τα είπατε εσείς, θα σας τα πω και εγώ. Με όλη μου την αγάπη».

Μίλησε για τα σφάλματα τα οποία κάνουν οι άνθρωποι και τα προσδίδουν στον χρόνο, αλλά, όπως είπε, ο χρόνος είναι ένα καθαρό χαρτί στο οποίο πρέπει να καταγράψουμε ευλογημένα από τον Θεό και συνειδητοποιημένα από τη ζωή, και να έχουμε αγάπη και πίστη στην Αγία τριάδα, αγάπη στην οικογένειά μας και αδελφοσύνη. Ακόμη, προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν Έλληνες πατριώτες και να μην αφήσουμε κανέναν να χτυπήσει την πατρίδα μας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς κλείνει η χρονιά αυτή για την Εκκλησία, είπε ότι δέχεται πλήγματα αλλά η Εκκλησία πορεύεται μέσα στις δυσκολίες και γίνεται λαμπροτέρα.

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ