Στην μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η ακολουθία ευλογίας της Βασιλόπιτας των Συνοδικών Υπηρεσιών. Τον πλαισίωσαν οι Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Νικολόπουλος και Γεώργιος Ρέμπελος, ενώ έψαλλε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

«Ο χρόνος που έρχεται να είναι καλύτερος από αυτόν που φεύγει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους υγεία.

Παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός έξαρχος στην Αθήνα του Παναγίου Τάφου, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, εκπρόσωπος στην Αθήνα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακαδημαϊκοί, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών της Εκκλησίας.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Να μη μας λείψει το όραμα το 2016 ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πολιτικών, Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικών και λαϊκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «η ανασφάλεια μας κυρίευσε τον χρόνο που πέρασε. Η φτώχεια μας χτύπησε. Οι δυσκολίες πολλαπλασιάστηκαν. Η ευχή που διαβάσαμε είναι μία προσευχή όλων μας, που παρακαλά το Θεό και ζητάει. Ζητάμε πολλά και μάλιστα θέλουμε να πραγματοποιηθούν αμέσως. Σωστό είναι να έχουμε αιτήματα, αλλά και κατανόηση. Να καταλαβαίνουμε πόσο φταίξαμε και πόσο πρέπει να διορθωθούμε. Κάτω από αυτές τις σκέψεις να είναι οι προσμονές του 2016».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε να μη μας λείψει το όραμα, η ελπίδα και η αισιοδοξία. «Θα ήταν μεγάλη ευλογία αν όλα τα οράματα συνέκλιναν προς μια κατεύθυνση, το όραμα της πατρίδας μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά, για να υλοποιηθούν χρειάζονται σοβαρότητα, σύνεση, ειλικρίνεια και πάνω από όλα συνεργασία».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αλλαγή του έτους, υπογραμμίζοντας ότι η έννοια του χρόνου είναι διαφορετική στον άνθρωπο από ό,τι είναι για τον Θεό, στα μάτια του οποίου είναι αιωνιότητα, αλλά στα ανθρώπινα είναι εφεύρεση για να μπορέσει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της ζωής του.

Χαρακτήρισε την τελετή αυτή «σταθμό στη ζωή όλων μας, διότι αυτό το σημείο μας κάνει να αποχωριζόμαστε από ένα κομμάτι της ζωής μας, όπως είναι ο χρόνος που πέρασε και φορτιζόμαστε συναισθηματικά διότι όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας και των έργων μας, τις επιτυχίες μας, τις αποτυχίες μας».

Ευχήθηκε, επίσης, ο καινούργιος χρόνος, το 2016, να είναι καλύτερος από το 2015 και «να μας βρει τον καθένα και όλους μαζί, όπου παλεύουμε, αγωνιστές για το καλό της πατρίδας».

Παρόντες στην κοπή της πίτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Σοφία Βούλτεψη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: