Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:10

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Ένα μοναστήρι για τα βρέφη που “φτερούγισαν” στο θρόνο του Θεού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

​Κατανυκτικά εορτάστηκε σήμερα η μνήμη των νηπίων που σφαγιάσθηκαν υπό τον βασιλιά Ηρώδη, στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων που βρίσκεται στην περιοχή ​μεταξύ ​της Οινόης Αττικής​ και της Πάνακτος Θηβών.

Το καθολικό της Μονής που είναι αφιερωμένο στα Άγια Νήπια που σφαγιάσθηκαν κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Ιησού Χριστού, είναι ο μοναδικός ναός ​σε όλη την οικουμένη που είναι αφιερωμένος στα άωρα νήπια, που ​προσφέρθηκαν ως ιερά σφάγια στο θρόνο του Θεού.

​Στην σημερινή Θεία Ευχαριστία συμμετείχε ο Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης, που είναι ο κτήτορας της Ιεράς Μονής, καθώς και άλλοι ιερείς από τις γύρω περιοχές.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαιτέρως πολλών νέων παιδιών, που ευλαβικά τίμησαν  τα σφαγιασθέντα αυτά βρέφη, τα οποία ενώ πέθαναν σε μια αθώα ηλικία, εν τέλει υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού​, καθώς​ βαπτίσθηκαν μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους.

Να σημειωθεί ότι σε χώρο πίσω από το Καθολικό, υπάρχει κοιμητήριο βρεφών και νέων παιδιών που αναχώρησαν νωρίς για την “άνω Ιερουσαλήμ.

​Αμέσως μετά την Θεία Λειοτυργία, παρατέθηκε κέρασμα σ​τους προσκυνητές, ενώ μικρά παιδιά τραγούδησαν κάλαντα για τη νέα χρονιά.

​​Στις Ακολουθίες έψαλλαν οι προσκεκλημένοι ιεροψάλτες εξ Αθηνών, Δαμιανός & Εμμανουήλ Παλιάκης.​

Φωτορεπορτάζ: Δαμιανός Παλιάκης & Σπύρος Παπαγεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ