Στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Κυνοσάργους χοροστάτησε στον Όρθρο των Χριστουγέννων και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος απο τους εκλεκτούς ιερείς του Ναου, τον Αρχιμ. Αμφιλόχιο Ρουσάκη, προϊσταμενο και τους Πρωτοπρ. Ευάγγελο Ζώρζο και Παναγιώτη Μισύρη.

Προ της αναγνώσεως του Αποστόλου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Αναγνώστην τον Πρωτοψάλτην του Ναού κ. Γεώργιον Καμαργιάρην.

Στον οικείον τόπον αναγνώσθηκε το βαρυσήμαντο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Τέλος προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Κορωνείας ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα και έθεσε το ερώτημα : Πώς συνδυάζεται εορτασμός και οικονομική δυσπραγία και λιτότητα;

Για να απαντήσει ότι καμμία δυσπραγία δεν μπορεί να εμποδίσει την χαρά γιά το μήνυμα των Χριστουγέννων, που το συγκεφαλαιώνει σε μιά φράση ο Μ. Αθανάσιος: ” Άνθρωπος γίνεται Θεός, ίνα Θεόν τον Αδάμ απεργάσηται”.

Ο πιστός ενσωματωμένος στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία γίνεται θεός κατά χάριν. Εις πείσμα όλων εκείνων,που τον βλέπουν μόνο σαν μια μηχανή παραγωγής και καταναλώσεως. Σαν ανθρώπινο “υλικό ” χρήσιμο ή άχρηστο και άρα απορριπτέο.

Σαν ον με βιολογικές, ζωϊκές μόνο ανάγκες. Σαν εμπόρευμα, που η αξία του αυξομειώνεται στους διαδραστικούς πίνακες των διεθνών χρηματιστηρίων.

Στα σύγχρονα αυτά δουλοπάζαρα, στις περίφημες “αγορές” που βλέπουν μόνο αριθμούς!

Ο άνθρωπος είναι για την Εκκλησία ένα όν εν Χριστώ και διά Χριστού “θεούμενον” με ο,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται.

Αυτό το μήνυμα τίποτα και κανείς δεν μπορεί να το ακυρώσει. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, η χαρά των Χριστουγέννων θα κατακλύζει τις καρδιές μας και θα ακτινοβολεί γύρω μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου του Τιτουλάριου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: