Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 13:00

Ο πανηγυρικός εσπερινός των Χριστουγέννων στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον. Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο  Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο Κόκλα και τους εφημερίους του Ναού. Ο κ. Αθηναγόρας μοίρασε ευχές και ευλογίες σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ κάλεσε τους πιστούς να “κουβαλήσουν” μαζί τους από την αποψινή βραδιά, τα λόγια από το ανάγνωσμα του Προφήτη Ησαϊα “πρὶν ἢ γνῶναι τὸ παιδίον ἀγαθὸν ἢ κακόν, ἀπειθεῖ πονηρίᾳ τοῦ ἐκλέξασθαι τὸ ἀγαθόν”.

Ότι δηλαδή “ο Εμμανουήλ (δηλαδή ο Χριστός), πριν ακόμη το παιδί κατανοήσει και είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ αγαθού και κακού, θα απειθεί σε κάθε πονηρία, για να εκλέγει και προτιμά πάντοτε το αγαθό. Θα είναι άτρεπτα στραμμένο προς το καλό. Το λάθος του ανθρώπου στον Παράδεισο, ενώ ήταν άτρεπτα στραμμένος να κάνει το καλό, εν τέλει επέλεξε να χάσει τον Παράδεισο. Έρχεται όμως η Γέννηση του Χριστού να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Ο Χριστός που γεννάται εκ Παρθένου, εκτός προπατορικού αμαρτήματος, είναι ολότελα στραμμένος προς το καλό και αποτελεί πρότυπο για εμάς. Αυτός σας εύχομαι κι εγώ. Να έχουμε άμεση σχέση με το καλό και να θέσουμε στο περιθώριο το κακό.”

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ