Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:18

Τα προεόρτια της του Χριστού Γεννήσεως στον Άγ. Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με λαμπρότητα ξεκίνησε, σήμερα Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, η προεόρτιος περίοδος της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, τον οποίο πλαισίωνε ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, με τη συμμετοχή των πιστών της ιστορικής αυτής ενορίας.

Στον Θείο Λόγο του ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη σημασία του εκκλησιασμού των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είναι ευκαιρία και ευλογία να συμμετέχουμε στη Θεία Ευχαριστία”.

Στη συνέχεια, κατέδειξε με τρεις λόγους τη βαρύνουσα σημασία του εκκλησιασμού ως “ενσωμάτωση στο σώμα του Χριστού. Στο σώμα αυτό ο Χριστός είναι η κεφαλή και τα υπόλοιπα είναι τα μέλη, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κεφαλή και τα αποτελούν οι πιστοί.”

Επιπλέον, ανέφερε πως “κατά τον εκκλησιασμό συνειδητοποιεί ο κάθε ένας ότι ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του Θεού. Μέσα στην εκκλησία υπερνικάται το συναίσθημα της μοναξιάς. Ο πλησίον δεν είναι ξένος, αλλά αδελφός. Τέλος, συμμετέχει στην παρουσία του Θεού, ως σύσσωμος, σύναιμος και σύμψυχός Του, κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και δεν είναι απλός παρατηρητής.

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας απευθυνόμενος στους πιστούς είπε: “Ο εκκλησιασμός είναι απαραίτητη συνήθεια αν θέλουμε να είμαστε ζωντανοί χριστιανοί και όχι κατ’όνομα”, ενώ κλείνοντας τόνισε πως “το μοναδικό δώρο που ζητάει από όλους μας ο Χριστός για τη γέννηση του είναι, να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα με Αυτόν στην καρδιά μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ