Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 6:13

Η κάρα του Αγ. Παρθενίου από τη Μονή Μακρυμάλλης στα Μελίσσια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλη των Μελισσίων υπoδέχθηκε σήμερα σε κλίμα κατάνυξης την κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των Μελισσίων από τον Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Μπαλωμένος.

Εν συνεχεία, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Πεντέλης-Μελισσίων, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Στεργίου, των τοπικών αρχών, του Συλλόγου Κρητών Μελισσίων “Ο Ερωτόκριτος” και πολλών πιστών, που αψήφησαν το δριμύ ψύχος και το χιονόνερο, συνόδευσαν το ιερό λείψανο εν πομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Εκεί την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, για να την εναποθέσει σε ευπρεπισμένο τραπέζιο στην είσοδο του Ναού. Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο οικείος ιεράρχης κ. Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, καθώς και προς την Ιερά Σύνοδο , που ευλόγησαν την μεταφορά της κάρας του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Μάλιστα ανέφερε πως “εμείς οι χριστιανοί προσκυνάμε και ασπαζόμαστε τα λείψανα των Αγίων, τα οποία έχουν την αγιαστική χάρη του παναγίου πνεύματος. Οι άθεοι βέβαια μας κατηγορούν για αυτό. Η Εκκλησία μας όμως, εορτάζει και τιμά όχι μόνο τα λείψανα των Αγίων, αλλά και ιερά αντικείμενα όπως τα ενδύματά τους, αντικείμενα που μεταχειρίζονταν οι Άγιοι Απόστολοι και θεράπευαν και θαυματουργούσαν με πιο συγκλονιστικό, την σκιά του Αποστόλου Πέτρου. Έτσι λοιπόν όχι μόνο στα λείψανα αλλά και στα ενδύματα των Αγίων εκδηλώνεται η χάρη του Θεού, γι αυτούς που πιστεύουν και ζητούν ψυχική πρωτίστως σωτηρία.”

Ο Καθηγούμενος της Μονής Μακρυμάλλη π. Ιάκωβος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, και ευχήθηκε ο Άγιος Παρθένιος να επισκεφθεί τους ασθενείς στα νοσοκομεία (προστάτης των καρκινοπαθών), να τους θεραπεύσει, να τους ανακουφίσει, να τους ενδυναμώσει στην δοκιμασία τους. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να κάνουν την καρδιά του φάτνη που θα γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός.

Η κάρα του Αγίου Παρθενίου θα παραμείνει στον Ναό της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων, έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ