Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:19

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον Ναό. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, πλαισιωμένος από ιερείς των γύρω περιοχών.

Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος με αφορμή το νεαρό της ηλικίας του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου επεσήμανε, τη διαφορά στην παιδεία των νέων σήμερα, με την τότε εποχή. “Η παιδεία κάνει τον κάθε ένα, σε όποια θέση και αν βρίσκεται, άνθρωπο. Ακολουθεί η ανατροφή μέσω της οικογένειας και τέλος η συμβολή σε αυτήν της Εκκλησίας.”

Τόνισε χαρακτηριστικά πως: “Το Σύνταγμα της χώρας οριοθετεί σαν τη βασική παιδεία την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων. Όλα αυτά τα στοιχεία τα διέθετε ο Άγιος Ελευθέριος. Η παιδεία του ήταν αυτή που τον ολοκλήρωσε σαν προσωπικότητα και του έδωσε όλα εκείνα τα εχέγγυα για να παραμείνει πιστός στην ομολογία της μαρτυρίας και να θυσιαστεί για όλα όσα πίστευε.”

Τέλος έκλεισε τον Θείο Λόγο του, ευχόμενος  να ειρηνεύσει ο νους τον ανθρώπων και οι δυσκολίες που βιώνουμε να είναι μόνον οικονομικές.

Στο Ναό τίθενται προς προσκύνηση εκτός από τμήμα του λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου, ένα τεμάχιο ξύλου από το φέρετρο του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και απότμημα λειψάνων της Αγίων Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Χρυσοστόμου, νεομάρτυρος Θεοχάρη του εκ Νεαπόλεως, Στεφάνου τεσσαράκοντα μαρτύρων, Σεραφείμ του Σαρώφ και Ονησίφορου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ