Γεμάτη από πιστούς ήταν το απόγευμα η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και έγινε θερμά δεκτός από τον κόσμο καθώς όλοι έσπευσαν να ζητήσουν την ευχή του.

Στον Εσπερινό μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου ο π. Συμεών ο οποίος επεσήμανε την αγάπη που προσφέρουν οι Άγιοι μας.

«Ο Άγιος δεν μας αγαπά για να μας σώσει, αλλά μας σώζει επειδή μας αγαπά», τόνισε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, καλώντας τον κόσμο να προσφέρει αγάπη αυτές τις άγιες ημέρες των εορτών.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του ενώ από την μεριά του ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: