Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:28

“Η αγάπη πάντα ελπίζει” στην μητρόπολη Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρά την χαμηλή θερμοκρασία της “παγερής εποχής” μας, μια ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του παλαιού Ορφέα Σερρών, όπου με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Εκκλησία των Σερρών, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεολόγου και την πρόθυμη συνεργασία όλων των Σερραϊκών Τηλεοπτικών Σταθμών και του Εκκλ. Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε.

Με τον γενικό τίτλο ‘’Η αγάπη πάντα ελπίζει!‘’ η όμορφη αυτή εορταστική εσπερίδα που εντάχθηκε στο πλαίσιο του εφετινού Εράνου Αγάπης , είχε ως σκοπό πρώτον μεν την υπεύθυνη ενημέρωση του λαού για το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας που αποσκοπεί στην στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας και ακολούθως την πνευματική προετοιμασία για την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους και τα παραδοσιακά τραγούδια. Μία εκδήλωση – ταξίδι στο μέγα πέλαγος της θείας αγάπης, η οποία, κατά τον Απ. Παύλο «ουδέποτε εκπίπτει». Μίας αγάπης που «ποτέ δεν τελειώνει», αλλά κυρίως «ποτέ δεν παλιώνει».

Το εναρμονισμένο με την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την συμμετοχή των χορωδιών ‘’Οι Δομέστικοι της Δράμας’’ και ‘’Λύκειο Ελληνίδων Δράμας’’ υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Γρηγ. Παπαεμμανουήλ. Οι δύο καλλικέλαδες φιλοξενούμενες χορωδίες απέδωσαν με μοναδικό τρόπο βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους του αγ. Δωδεκαημέρου όπως επίσης και επίκαιρα εορταστικά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Διάνθισμα στο ευφρόσυνο κλίμα υπήρξε η προβολή ταινιών μικρού μήκους με αναφορές στο πνευματικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας στο πολυπληθές κοινό, πως μέσα από τον κάθε συνάνθρωπό μας συναντούμε τον ίδιο Τον Χριστό.

Την λαμπρή και άρτια οργανωμένη συναυλία, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας μέσα από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεώς μας ‘’Ράδιο Κιβωτός’’, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος, ο οποίος, αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της φιλοπτωχείας τονίζοντας πως το έργο της Εκκλησίας, σε μία εποχή ανθρωποκτόνου αδιαφορίας και ψυχοκτόνου εφησυχασμού, είναι ουσιαστικά αντιστασιακό και θυσιαστικό. «Πίστη δίχως έργα, είναι πίστη νεκρή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβ., εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς τους εργάτες και συντελεστές του φιλανθρωπικού έργου της Ι. Μητροπόλεως, κληρικούς και λαϊκούς. Υπεγράμμισε επίσης πως «η Εκκλησία εμπνέει αθόρυβα με την πίστη τον υγιή εθελοντισμό για να μην σβήσει το καντήλι της ελπίδος προσφέροντας το ήθος του Χριστού».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πατρικώς και να συγχαρεί με θερμούς λόγους τον εκλεκτό χοράρχη και τα ταλαντούχα μέλη των δύο χορωδιών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στην πραγματικότητα «ένα κομμάτι από την ψυχή τους» για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και όλους εκείνους που κοπίασαν συμβάλλοντας στην διοργάνωση της λαμπρής συναυλίας, την οποία προσέφεραν στον φιλότιμο, πιστό και ευαίσθητο Σερραϊκό λαό.

Ιδιαίτερη ήταν η ευγνώμων αναφορά του Σεβ., τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, το στολίδι αυτό της Εκκλησίας μας, για την πολύτιμη συμβολή του στην αναμετάδοση της εκδηλώσεως όσο και στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια που στήριξαν την προσπάθεια αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ