Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:31

Νέος Μητροπολίτης Πέτρας ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγκαράθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Hγούμενος της Μονής Αγκαράθου, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μαρματάκης, θα είναι ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου και διάδοχος του μακαριστού Νεκταρίου, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος Επαρχίας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ο π. Γεράσιμος Μαρματάκης, το όνομα του οποίου βρισκόταν ανάμεσα στους επικρατέστερους, εξελέγη με 5 ψήφους έναντι 2 που έλαβε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης και 1 που έλαβε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Πέτρας Τίτος Ταμπακάκης οι οποίοι συμπλήρωσαν το τριπρόσωπο.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα πιστών, οι οποίοι συγεκντρώθηκαν έξω από τον Αγιο Μηνά, αναφωνώντας άξιος, αλλά και κωδωνοκρουσίες.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις Συνοδικήν Συνεδρίαν, σήμερον 8ην Δεκεμβρίου 2015 εν Ηρακλείω, παρόντων απάντων των Μελών Αυτής, ησχολήθη με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Ιερά Σύνοδος, ψήφων κανονικών γενομένων, εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, προέβη εις την εκλογήν Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

 Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μαρματάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου,, όστις ακολούθως έδωκε το νενομισμένο Μικρόν Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Το Μέγα Μήνυμα του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, θα δοθή υπ’ αυτού την Παρασκευήν, 18ην Δεκεμβρίου και ώραν 6.00 μ.μ., η δε εις Επίσκοπον χειροτονία αυτού θα τελεσθή το Σάββατον, 19ην Δεκεμβρίου ε.ε., εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Σύντομο Βιογραφικό του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας

Ο Γεράσιμος κατά κόσμον Γεώργιος Μαρματάκης σε ηλικία 46 ετών θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο άξια τέκνα της Εκκλησίας της Κρήτης.

Γεννήθηκε το 1969. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος άσκησε τον μοναχικό του βίο στο μοναστήρι της Αγκαράθου όπου από το 2004 είναι Ηγούμενος της Μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ