Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:56

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στα Γελινιάτικα και στον εκείσε πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, όπου και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου.

Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας συνόδευσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου – Τρικάλων κ. Αναστάσιος Κουτσούρης με χορεία κληρικών της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κάλεσε τους πιστούς να τιμήσουν τον Άγιο μιμούμενοι στην καθημερινότητα τους την βιωτή Του αλλά και να στοιχούνται στην διδασκαλία του Άγιου Πνεύματος. Τόνισε επίσης, ότι ο άνθρωπος του Θεού δεν δειλιάζει μπροστά στις δυσκολίες της ζωής και τα σημεία των κακών καιρών που διανύουμε αλλά τα βλέπει ως μια παροδική μπόρα, που έρχεται μεν αλλά σύντομα θα φύγει.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ανακοίνωσε στους πιστούς ότι την 11η Φεβρουαρίου, του προσεχούς έτους, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας και η πόλη του Ξυλοκάστρου εορτάζουν την μνήμη του Αγίου Βλασίου, θα έχουμε την τιμή να πανηγυρίσουμε μαζί με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τιμητικώς απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας ως και του Δημάρχου της πόλεως κ. Ανδρικοπούλου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, το πρωί ημέρα μνήμης και εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προεξήρχε της Θείας Λατρείας στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της πόλεως Κορίνθου συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού και τους συνοδούς του Ιερείς και Διακόνους.

Η παρουσία των πιστών υπήρξε μεγαλειώδης και ανάμεσά τους παρέστησαν και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, τιμώντας τον προστάτη Άγιό τους, καθώς επίσης και οι εορτάζοντες, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Σταυρέλης, στους οποίους ευχήθηκε κατάλληλα.

Στον εποικοδομητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά του Αγίου στην Εκκλησία, από την συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο έως και σήμερα, που με τα συνεχώς επιτελούμενα θαύματά του ανακουφίζει χιλιάδες πιστών, καθώς και για την προσφορά Του ως προστάτης των Ναυτικών και των Λιμενικών, συνδράμοντάς τους στο ομολογουμένως δύσκολο έργο τους το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά το οποίο κυριολεκτικά σώζουν ζωές.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ι. Ναού για το πολύ σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελούν στην Ενορία, τους συνεχάρη για την θέσπιση πολυήμερων Εκκλησιαστικών, Πνευματικών και Εορταστικών Εκδηλώσεων εις μνήμη του Αγίου και ευχήθηκε στον Προϊστάμενο του Ι. Ναού κ. Νικόλαο Μπιθαρά και στον Διάκονο κ. Νικόλαο Βαρδουνιώτη καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες για τα ονομαστήριά τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ