Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:24

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου όπως εορτάστηκε στην μητρόπολη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο κέντρο της Καλαμάτας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία επί διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, καθώς αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου η παλαία Αγία Τράπεζα του ιστορικού ναού.

Στη συνέχεια,ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις Διάκονο τον ιεροσπουδαστή Βασίλειο Μπεγέτη.

Απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα, του ευχήθηκε κάθε ευλογία και τον προέτρεψε να έχει κοντά του τους πιστούς όχι ως οπαδούς, αλλά ως καθρέφτη του έργου του.

Ακολούθως, τελέστηκε Δοξολογία μετ’ αρτοκλασίας υπέρ ενισχύσεως του προσωπικού του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο προσωπικό υγεία και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους, μιας και η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την έξαρση του προσφυγικού.

Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του νομού και διοικητής της 120 Π.Ε.Α., Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, κι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ