Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 4:43

Αρχιμανδρίτης πλέον, ο “βενιαμίν” της πνευματικής οικογένειας του μακαριστού Χριστόδουλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μνήμες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου αναβίωσαν στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Ο κ. Θεολόγος τέλεσε την χειροθεσία του μικρού παιδιού της πνευματικής οικογενείας του μακαριστού Χριστοδούλου, Αρχιμανδρίτη από σήμερα π. Νεόφυτου Δοντά.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, εκφράζοντας την χαρά του για το ότι μπόρεσε να βρεθεί ανάμεσα σε γνώριμους ανθρώπους και οικείους χώρους όπως τον ναό του Αγίου Νικολάου και τον προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Κλάδη.

«Εμείς τα παιδιά του, προσπαθούμε να μιμηθούμε το ήθος και την ζωή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου» είπε ο Ιεράρχης και υπενθύμισε πως όσα περνά σήμερα η χώρα μας, τα είχε πει πριν από αρκετό καιρό.

Σε άλλο σημείο μίλησε για τον βίο και την ταπεινή προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου και ολοκλήρωσε λέγοντας «Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι η νίκη του λαού και αυτοί μας διδάσκουν πως πρέπει να είμαστε καλοί χριστιανοί».

Ο εορτάζων προϊστάμενος π. Νικόλαος, ευχαρίστησε τον κ. Θεολόγο που για μια ακόμη φορά λάμπρυνε την πανήγυρη του ναού της Καλλιθέας και ευχήθηκε κάθε καλό στην αρχιερατική πνευματική πορεία του.

Από την μεριά του ο μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε για την αγάπη που του μεταφέρουν τόσο οι ιερείς όσο και ο πιστός κόσμος της ενορίας ευχόμενος χρόνια πολλά και ευλογημένα στον π. Νικόλαο.

Ακόμα προέτρεψε τους πιστούς να αγαπάνε τους ιερείς που έχουν διότι διακρίνονται για το πνευματικό τους έργο.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο κ. Θεολόγος προχώρησε στην χειροθεσία του ιερομονάχου π. Νεοφύτου Δοντά, ύστερα από σχετική άδεια του Αρχιεπισκόπου. Ο ιεράρχης ευχήθηκε στον νέο αρχιμανδρίτη να παραμείνει αναλλοίωτος στην νέα του διακονία και να έχει στην μνήμη του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που όπως χαρακτηριστικά είπε μας βλέπει από τους ουρανούς και χαίρεται και αυτός μαζί μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ