Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 3:10

Ο Εσπερινός του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών. Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Γηροκομείου για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα και τεμάχιο λειψάνου του Πρωτόκλητου μαθητή του  Χριστού.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο θείο λόγο του ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στο βίο, την κλήση από τον Κύριο και το μαρτύριο του Αποστόλου Ανδρέα, ενώ απηύθυνε ένα υπαρξιακό ερώτημα για να προβληματιστούμε “Εμείς ευρήκαμε τον Μεσσία; Αν ναι, τότε ας τον διαφυλάξουμε ως πολύτιμο μαργαριτάρι για να είμαστε ευλογημένοι. Αν όχι, τότε ας σπεύσουμε για να τον γνωρίσουμε”.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας  “είμαι σίγουρος πως, πολλοί από εμάς έχουν γνωρίσει τον Μεσσία. Αν όμως κάποιοι δε τον έχουν γνωρίσει και Κύριος κρούει την θύραν, τότε το μόνο που έχουμε να πράξουμε είναι να του ανοίξουμε. Γιατί το πόμολο είναι από τη μέσα μεριά και μόνο εμείς έχουμε τη δυνατότητα”.

Εκ μέρους των ιερέων του ιδρύματος, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, π. Προκόπιος Μπούμπας, ευχαρίστησε τον κ. Κλήμεντα για την παρουσία του στην πανήγυρη. Στην Ακολουθία έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ