Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:21

Ναύπλιο: Γιόρτασε με τιμές την επέτειο της απελευθέρωσής του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Το πρωί σήμερα Τιμητικό Άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ. Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Σιδέρης και Στεφανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Καχριμάνης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ. Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Η πόλη του Ναυπλίου εόρτασε τα ελευθέρια της από τους Τούρκους διοργανώνοντας για πρώτη φορά τον «Παλαμήδειο Άθλο» μία απόσταση 5 χιλιομέτρων, με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδείου από τα 999 σκαλιά. Ο αγώνας αυτός ήταν ειδικών απαιτήσεων, καθώς οι δρομείς ανέβηκαν τα 999 σκαλοπάτια και διέσχισαν εσωτερικά το κάστρο τερματίζοντας στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα πραγματοποιηθήκαν και αγωνίσματα 3 και 10 χιλιομέτρων. Συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν πάνω από 1500 αθλητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ