Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:36

Εννιά μήνες χωρίς τον λαοφιλή αρχιμανδρίτη Κυπριανό Γλαρούδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 28η Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Εις το Ιερόν Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως το Ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει εννέα μηνών από την εις Κύριον εκδημίας του Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών, παρευρέθηκαν ακόμα ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οι κατά σάρκα συγγενείς του μακαριστού π. Κυπριανού καθώς και αρκετά πνευματικά αδέλφια και φίλοι.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο επί του Μνήματος του αοιδίμου π. Κυπριανού, το οποίο και ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ