Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την ανύψωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής εις την τάξιν των Γεροντικών Επαρχιών του Θρόνου εν τω προσώπω του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος θα ονομάζεται στο εξής Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο σημειώνει ότι η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου ελήφθη εις επιβράβευσην των πολυτίμων υπηρεσιών προς την Μητέρα Εκκλησίαν, το σύνολον της Ορθοδοξίας και τα Θεολογικά Γράμματα.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:

Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Πέμπτην, 26ην Νοεμβρίου 2015, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ’ αυτήν, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ανύψωσε την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αμερικής εις την τάξιν των Γεροντικών Επαρχιών του Θρόνου εν τω προσώπω του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, όστις και θα ονομάζηται τούντεύθεν Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 26η Νοεμβρίου 2015
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: