Με κατάνυξη και απλότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, στον φερώνυμο ιερό του Περιστερίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα π. Γεράσιμο Καραμολέγκο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός πώς ένας μοναχός όπως ο Άγιος Στυλιανός αναδείχθηκε προστάτης των παιδιών. “Η μεγαλύτερη ευλογία του Θεού για όλους είναι τα παιδιά. Άραγε σήμερα οι νέοι γονείς τι ενδιαφέρον δείχνουν και πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Η Αγία μας Εκκλησία και ο Άγιος Στυλιανός μας δείχνουν το δρόμο, να αναθρέψουμε τα παιδιά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Ναι στην τεκνογονία η οποία είναι μεγάλη ευλογία και δώρο Θεού και όχι στις εκτρώσεις που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.”

Εκατοντάδες πιστοί ανηφόρισαν στον προσκυνηματικό ναό του προστάτου των παίδων και των βρεφών Αγίου Στυλιανού στην περιοχή της Χρυσούπολης , ώστε να εκκλησιαστούν και να λάβουν την χάρη  του Αγίου.