Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:53

Τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου τίμησε ο Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο κ. Δαμασκηνός, με την ευκαιρία των εορτασμών για τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ναού της Αγίας Μαρίνας, τιμήθηκε ως εγκαινιαστής του ναού, γιὰ τα τριάντα έτη απὸ της Ιερωσύνης του (23/3/1985) και τα είκοσι της Αρχιερωσύνης του.

Οι δεσμοί που συνδέουν τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου με τον ναό είναι εκτός από πνευματικοί, πατρικοί και φιλικοί με τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, με τον οποίο γνωρίζονται από καιρό.

Στο τέλος της λειτουργίας με τα πνευματικά του αναστήματα, τους ιερείς που χειροτόνησε και ανέδειξε, ο κ. Δαμασκηνός μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε καθημερινά και προέτρεψε τους πιστούς να πιστεύουν, να αγαπάνε και να έχουν ελπίδα.

“Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που παιρνάμε όλοι μας, σας παρακαλω για τρία πράγματα αδελφοί μου, να πιστεύουμε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε ελπίδα αδελφοί μου”, είπε χαρακτηριστικά.

“Η ζωή μας έχει νόημα γιατι προσδοκούμε ανάσταση νεκρών”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης της Θράκης.

Στο τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπικότητα του π. Σεραφείμ, στον δυναμισμό και την μεγάλη καρδιά που έχει λέγοντας “η παρουσία του προϊσταμένου ειναι ζωντανή, όπου και να κοιτάξω, βλέπω τον Σεραφείμ, μετά τη χειροτονία του η καρδιά του χτυπά μαζί με την ενορία της Αγιας Μαρίνας”.

Αμέσως μετά, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, εκ μέρους του π. Σεραφείμ που έλειπε για λόγους ανωτέρας βίας, προσφώνησε τον Μητροπολίτη Δυδιμοτείχου με λόγια αγάπης και προσέφερε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου μια τιμητική πλακέτα.

Ο Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Δαμασκηνό όσο και τον π. Σεραφείμ τόνισε ότι ο πνευματικός δεσμός με την ενορία παρά την πάροδο των χρόνων παραμένει ισχυρός και άρρηκτος.

Κατά τη θεία λειτουργία, έψαλε ο χορός ψαλτών υπό του ιεροψάλτου Γιώργου Δεμέλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ