Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 9:37

Η πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστολών Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη τιμήθηκε σήμερα το πρωί η εορτή την Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας και τον ιεροκήρυκα π. Νικάνωρα Καραγιάννη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο π. Νικάνωρ στην ομιλία του τόνισε πως “η συνύπαρξή μας με το Θεό δεν είναι αναγκαστική, αλλά από επιλογή. Είναι ανάλογη με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την Εκκλησία και τη σχέση του με το Θεό. Και η σχέση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και της σχέσης μας με τον κόσμο. Του κόσμου με την έννοια της διαφορετικής πρακτικής, αντίληψης, άποψης, συμπεριφοράς και οτιδήποτε είναι έξω από το Θεό.”

Τη σχέση αυτής της διαλεκτικής πάλης ο π. Νικάνωρ, την παρομοίασε με διελκυστίνδα, που οι δύο πλευρές μάχονται η καθεμία για δικό της όφελος. “Κάθε φορά που ο άνθρωπος προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τον κόσμο και στρέφεται προς τον Θεό, νιώθει την πίεση του κόσμου να τον σφίγγει όλο και περισσότερο. Οι μάρτυρες του Θεού δεν ήταν ανώτερα προικισμένοι σε σχέση με μας. Είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, τις ίδιες αδυναμίες, τα ίδια διλήμματα και πάθη.” Επίσης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “Ο Θεός δεν μας έσωσε με την παντοδυναμία Του, αλλά με την αδυναμία Του”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Οι συνθήκες γύρω μας αλλάζουν ραγδαία, και η πίστη μας πλέον δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη, αλλά συνειδητή. Καλούμαστε πλέον στον κόσμο αυτόν, τον αποχριστιανοποιημένο, να ζήσουμε με τον Χριστό και να απαγκιστρωθούμε από τις φωνές του κόσμου, ώστε να βρεθούμε στην αγκαλιά Του”.

Στον ναό βρίσκονται προς προσκύνηση εκτός από τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης και το λείψανο του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού. Ο Άγιος Νικηφόρος ο λεπρός, είναι ένας σύγχρονος άγιος καθώς, ανακηρύχθηκε επίσημα Άγιος της Εκκλησίας μας το 2012 και σήμερα επιτελεί πάμπολλα θαύματα σε όσους με πίστη τον επικαλούνται. Το Ιερό λείψανο του Αγίου Νικηφόρου θα παραμείνει στο Ιερό Ναό μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ