Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 1:54

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με λαμπρότητα, ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε , η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη.

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, ο ναός συνεορτάζει την δεύτερη πανήγυρή του, καθώς το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην πανεύφημο νύμφη του Χριστού.

Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ενώ δεκάδες πιστοί προσήλθαν για να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία από το ιερό σέβασμα.

Στην συνέχεια ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης, απότμημα λειψάνου της οποίας φυλλάσεται στο Ναό. Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης, αναφερόμενος στο συναξάρι της αγίας Αικατερίνας που διασώζει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και της ζωής της και την χαρακτηρίζει σοφή.

Αυτό βέβαια όπως ανέφερε “δεν σημαίνει απλώς την πλατιά μόρφωση της και τον πλούτο των γνώσεων που διέθετε και κατέπληξε τους ανθρώπους της εποχής της. Γιατί η άνωθεν σοφία για την οποία γίνεται τόσος πολύς λόγος στα ιερά κείμενα δεν ταυτίζεται με την γνώση ούτε με την πείρα αλλά είναι κάτι πέρα και πάνω από αυτά. Είναι γνώση της ουσίας και της τέχνης της ζωής. Η ανακάλυψη της κλήσης μας του προορισμού και της αποστολής μας που οδηγούν στην σωτηρία της ύπαρξης μας και όχι στην σύγχυση και την διάλυσή της. Αυτή η σοφία είναι ανατρεπτική και αντιφατική στην λογική μας, άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόλυτη σοφία του Θεού ο Λόγος Του εμφανίσθηκε στην ιστορία ως έσχατη μωρία και σαρκώθηκε «εν ταπεινώσει πολλή» όπως μας λένε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.”

Έκλεισε λέγοντας ότι “η σοφία της Αγίας Αικατερίνας λοιπόν φάνηκε στο τέλος αδυναμία που νικήθηκε από την εξουσία του κόσμου που νόμισε ότι την εξόντωσε. Εκείνη όμως ακολούθησε το παράδειγμα του Χριστού οποίος δεν έσωσε τον κόσμο με την παντοδυναμία Του αλλά με την αδυναμία Του και την θυσία Του.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ