Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 21:22

Το Λεωνίδιο τίμησε την Παναγία την Έλωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εἰσοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε λαμπρά στην Μητρόπολη Μαντινείας, και ιδιαιτέρως στο όμορφο και γραφικό Λεωνίδιο της Κυνουρίας.

Οι εορτασμοί προσέλαβαν πανηγυρικό χαρακτήρα και οι πιστοί της επαρχίας αλλά και των γύρω Νομών, κατέκλυσαν το Λεωνίδιο και τίμησαν την Κυρία Θεοτόκο , την Παναγία την Έλωνα, η οποία θεωρείται η έφορος και προστάτης της περιοχής.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Λεωνιδίου, η υποδοχή της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Έλωνας από την ομώνυμη ιερά Μονή, όπου την υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και οι προσκεκλημένοι για την εορτή Μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ και Κηφισίας Κύριλλος.

Η θαυματουργός εικόνα εν πομπή μεταφέρθηκε στο Μετόχι της  Μονής όπου εψάλλη η Παράκληση προς την Παναγία και εν συνεχεία τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας Κυρίλλου.

Ανήμερα της ἑορτής, Σαββάτο 21 Νοεμβρίου 2015, τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητρολιτου Άρτης Ιγνατίου και κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της  ιεράς εικόνας της Παναγίας Έλωνας στους δρόμους της πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ