Ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό για το ιεραποστολικό έργο σε Αφρική και Ασία συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από τη διοργάνωση φιλανθρωπικού δείπνου το βράδυ της Κυριακής στο Σύδνεϋ.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Share with the World”, μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Στυλιανό ως “Share with Africa”, στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνονται και ιεραποστολικές μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ασία.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Αγίας Παρασκευής στο Σύδνεϋ, ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρεπόταν να παρευρίσκονται, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δωρεές τους.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε αγγίζει τα 250,000 δολάρια και είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό που συγκεντρωνόταν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Ο επίσκοπος Μελόης Αιμιλιανός στον χαιρετισμό του προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να προσφέρουν ό,τι μπορούν αλλά και “να κάνουν τρόπο ζωής την προσφορά, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για υλικά αγαθά”.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και, προσωπικώς, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος από την πλευρά τους ευχαριστούν τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή. Ο κ. Μακάριος τόνισε, μάλιστα πως “Είναι αξιέπαινοι όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας. Αυτό δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του ποιμνίου μας. Αυτό αποδεικνύει την ευαισθησία των ανθρώπων μας, αλλά και την εμπιστοσύνη που μας έχουν. Εύχομαι ο Θεός να τους ανταποδώσει εκατονταπλασίονα”.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: